fredag 9 juli 2010

Uppfinnar-Jonthes Fantastiska uppfinningar #1

Jag tror jag ska bli uppfinnare.

Tänk er en väckarklocka. Man ställer in tiden som vanligt, den låter som vanligt och har snooze som vanligt. Däremot, varje gång man trycker snooze finns det en 50% risk att man får en stöt. En stöt likt den som kommer från den där reflexleksaken som låter och känns förjävligt.

Om stöten i sig inte är nog för att hoppstarta pulsen för dagen, så kommer rädslan för en möjlig stöt tillslut göra det. Får man stöt varje gång kommer man kapitulera inför smärtan, då man vet den är oundviklig. Finns det en chans att man slipper stöten reagerar man helt olika.

Bäst vore om man kunde marknadsföra klockan som att det går att undvika stöten, om man stänger av alarmet på rätt sätt. Självklart skulle det vara ljug, men det skulle hålla hoppet uppe.

Vetefan om någon frivilligt skulle köpa klockan, men de som skulle ha den skulle vakna sjukt lätt på morgnarna. Tror nästan även att kroppen skulle lära sig vakna innan klockan, bara för att sänka 50% stötar till 0%. Kroppen gillar i regel inte smärta, om det inte associerats med njutning innan. Så ska nog inte ha en lättklädd kvinna på reklamfilmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar