lördag 15 augusti 2009

Tankar om tankar

Tankar är ting. Sug på de orden ett tag. Det finns ingen gräns för vad man kan skapa med sinnet. Det kanske låter som svammel, men håll med om att det inte är helt osant.

Tänk på en sur godis. En hård, sur godis. Tänk att du stoppar in den i munnen. Tänk hur läpparna dras åt och du gör en grimas.

Känner du hur munnen vattnas? Genom att tänka på en sur godis förberedde du kroppen för att ta emot en sådan. Genom tanken fick du kroppen att producera saliv.

Tänk på någonting farligt. Tänk att det jagar dig. Det kräver lite mer, men tänker du riktigt hårt, övertygar dig själv om att det är sant, så kan du skapa flyktrespons i kroppen. Ökad hjärtpuls, kanske lite adrenalin.

Du kan skapa saliv och responser i kroppen genom tanken. Men det tar inte slut där. Du kan styra hela din kropp genom tanken. Då menar jag inte att lyfta armen eller sådant. Du kan styra hjärtat, immunsystemet, minnen, metabolismen. Allt.


Det som krävs är övertygelsen.

Övertyga dig själv och din kropp att det är sant, så blir det sant. Vet att du kommer gå ner i vikt, så ser kroppen till att det sker. Vet att du inte får munsår när det tickar på läppen, så får du inte det. Vet att snygg, så blir du det (akta dig för att vara självgod, bara) Vet att du har blå ögon, så får du det.

Genom tanken kan du påverka din egen kropp, ett ting. Du kan få tinget att ändra, att skapa och förstöra ting inom sig. Tanken är ting.


Genom tanken kan du även påverka ting i din närhet. Vet du att du är glad, syns det på kroppen, och andra ser det. Genom att se någon glad triggas reaktioner inom deras egna kroppar, ting. Ser du hotfull ut kan du trigga andras försvarsreaktioner. Ser du hotfull ut kan du skapa adrenalin i deras kroppar. Vet man hur personen reagerar på olika stimuli kan man manipulera personen till att göra precis vad man vill. Bara man är övertygad att man sänder de signaler man vill sända.

Genom tanken kan man få full kontroll över sin kropp. Genom tanken kan man i viss mån påverka andras kroppar. Borde det verkligen ta stopp där? Man kan påverka andras kroppar genom signaler. Det måste finnas någon signal som gör att en person ryser. Som gör att personen svettas. Som gör att personen rör en arm. Som gör att personen minns en särskild sak. Som gör att personen utför vissa rörelser. Vet man signalen, och vet man reaktionen så kan man styra andra lika väl som man kan styra sig själv.


Nu har jag börjat spåra.. Men ligger gränsen vid att påverka sig själv och andra? Borde man inte kunna påverka andra objekt? Jag är inte övertygad om det, jag vet inte. Därför kan jag inte säga, men det betyder inte att det inte är sant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar